2023. február 13.

Diákhitel előtörlesztési lehetőségek – Tervezz előre!

A Diákhitellel nemcsak könnyű előre tervezni, de a törlesztés miatt sem kell fájjon a fejed, hiszen a különféle hitelkonstrukcióink rendkívül rugalmasak, többek között törlesztés szempontjából is. Hogy miért és milyen lehetőségeid vannak, cikkünkből most megtudhatod.

Információk a Diákhitel és a Képzési Hitel törlesztéséről

Legyen szó a Diákhitel1-ről, a Diákhitel2-ről vagy a Képzési Hitelről, a törlesztés elkezdésével ráérsz a tanulmányaid befejezésééig, így nyugodtan fókuszálhatsz az oktatásra! Azonban, ha számodra úgy jobb és kényelmesebb, előtörlesztésre és végtörlesztésre is van lehetőség, mindenféle extra költség nélkül.

Ha a tanulmányok utáni törlesztést választod, akkor azt legkésőbb a tanulói jogviszony megszűnése utáni negyedik hónaptól kell megkezdened. Kivéve a Diákhitel1 és 2 esetében, ha ennél hamarabb töltöd be a 45. életévedet, mert olyankor az akkortól számított negyedik hónaptól kell elkezdeni a törlesztést.
Ilyenkor, jövedelemarányos törlesztés lévén, az adott évben aktuális havi törlesztőrészleteket a tavalyi jövedelmed figyelembevételével határozzuk meg – a törlesztés első két évében pedig az előző évi minimálbér alapján. A weboldalunkon elérhető hitelkalkulátorral te is könnyen tudsz előre tervezni!

A Diákhitel előtörlesztéséről

Számos, a Diákhitellel kapcsolatos művelethez hasonlóan az előtörlesztés (és természetesen a hagyományos törlesztés és a végtörlesztés) is elvégezhető online, az otthonod kényelméből banki utalással vagy bankkártyás fizetéssel. A törlesztőrészletnek minden hónap 12. napjáig kell megérkeznie, és ne felejtsd el feltüntetni a szerződésszámot se a közlemény rovatban!

Fontos megjegyezni még, hogy Diákhitel előtörlesztése, végtörlesztése és bármi egyéb többletfizetés díjmentes, ezért csak ajánlani tudjuk, hogy – ha van rá lehetőséged – magasabb részleteket utalj!

Előtörlesztéskor Te döntöd el, mekkora összeget szeretnél befizetni, tetszés szerint rendszeresen vagy eseti alkalommal. Azonban előtörlesztés alatt nemcsak a tanulmányok közben rendezett tartozást értjük, idetartozik a végzés utáni törlesztési időben teljesített többletbefizetés is, feltéve, ha törlesztéskor a szerződésszám mellett feltünteted az „Előtörlesztés” szót is. Ellenkező esetben többletbefizetéses előteljesítésként fogjuk nyilvántartani az extra összeget, amely arra szolgál, hogy egy későbbi esetleges törlesztőrészlet-elmaradást fedezzen.

Reméljük, sikerült hasznos információkat összegyűjtenünk a Diákhitel előtörlesztésével kapcsolatban.

Hogy eldöntsd, melyik a legjobb hitel számodra, keresd fel az alábbi oldalakat, ahol a Diákhitel és a Képzési Hitel törlesztésével kapcsolatban még több információt találsz:

Diákhitel:

https://diakhitel.hu/felvettem-diakhitel1/

Diákhitel2:

https://diakhitel.hu/felvettem-diakhitel2/

Diákhitel Plusz:

https://diakhitel.hu/felvettem-diakhitelplusz/

Képzési Hitel:

https://diakhitel.hu/kepzesi-hitel2-felvettem

Kedvezmények:

https://diakhitel.hu/szamlaszamok-torleszteshez/