2023. március 29.

Hogyan tovább az érettségi után?

Még van pár hónap az érettségiig, de már érdemes tervezgetni, mi lesz azután! A tanévek során nyújtott teljesítmény mellett fontos, hogy az érettségin is jó eredmények szülessenek, hiszen ezekkel egyenes út visz a továbbtanuláshoz!

A továbbtanulás jó befektetés

Bár még csak március van, és úgy érzed, nem vagy elkésve, ideje kicsit számot vetni az elmúlt és az elkövetkező időszakról. Tény, hogy még van időd felkészülni az érettségi utáni továbbtanulásra, de ne vedd félvállról!

Hogy miért érdemes tovább tanulni? Nos, a válasz egyszerű! Mert az egyetem és a főiskola BULI! Na jó, tanulni kell, de hidd el, életed egyik legszuperebb időszaka ez, ahol sok új embert ismersz meg, rengeteg tudással gyarapodsz és egy jó diploma pedig remek lehetőséget biztosít a jövődre nézve!

A továbbtanulás befektetés a jövődre nézve, és az érettségi után már elkezdődik a nagybetűs élet. A felsőoktatást és a tandíjat pedig finanszírozni kell. Nem minden szülő tudja az egyetemista vagy főiskolás gyermeke albérletét, tanulmányait vagy éppen a szórakozását fizetni. A továbbtanulás egy befektetés, de lássuk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre, hogy finanszírozd a jövődet; érdemes-e diákhitelt felvenni?

Ösztöndíj, diákmunka, Diákhitel?

Tanulmányaid finanszírozására szerencsére több alternatíva közül is választhatsz! A jó tanulmányi eredmény meghozza a gyümölcsét, ha ösztöndíjról van szó. Nagy terhet vehetsz le a magad és szüleid válláról, hiszen ha már a tanulmányaidat nem kell fizetned és egy kis plusz is jár, kevesebb anyagi támogatásra lesz szükséged.

Ha esetleg nem sikerült államilag finanszírozott képzésre bekerülni, ne aggódj, válaszd inkább a kamatmentes Diákhitel2-t! Ez ugyanis a legjobb hitel a felsőoktatási önköltséged finanszírozására: a felvett összeget a tanulmányaid befejeztével kamatmentesen fizetheted vissza jövedelemarányos törlesztés keretében, de az előtörlesztés és a végtörlesztés is díjmentes!


Nem megvalósítható számodra a munka tanulás mellett, és nem is a tandíj finanszírozásával akad gondod? Akkor a Diákhitel1 a neked való termék! Ez egy szabad felhasználású, kedvező hitel, amit bármire költhetsz: albérlet vagy kollégium díjára, tanuláshoz szükséges eszközökre, de akár étkezésre, szórakozásra is. A törlesztési lehetőségek pedig ugyanolyan rugalmasak, mint a Diákhitel2 esetében!

A Diákhitelnél nincsenek rejtett költségek, és a 2023. január 1-től érvényes kibővített családtámogatási kedvezmények is további kedvező lehetőségeket nyújtanak számodra a jövőben!

Vedd számításba a lehetőségeket a felnőtté válás küszöbén!