2019. november 14.

Idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma

Folytatódik a tendencia, idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma – közölte a Diákhitel Központ vezérigazgatója szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 

Magyar Péter azt mondta, hogy a szabad felhasználású Diákhitel1-et több mint 20, a képzési költségekre fordítható Diákhitel2-t pedig csaknem 20 százalékkal többen vették fel idén.
Jelenleg 177 ezer élő szerződése van a Központnak, idén eddig több mint tízezren éltek a kedvezményes hitelfelvételi lehetőséggel – tette hozzá.A vezérigazgató szerint a bővülés annak köszönhető, hogy a szülők és a diákok egyaránt felismerték, a diákhitel sokkal inkább támogatásnak minősül, mint klasszikus értelemben vett hitelnek.
Az alacsony kamat – a Dikákhitel1 esetében 1,99 százalékos, a Diákhitel2 pedig kamatmentes – mellett családtámogatási kedvezmények is vannak: a diákhitellel rendelkező édesanyáknak 2018. január 1-jét követően második gyermekük születésekor a hitel felét, a harmadik gyermek születésekor pedig a hitel teljes összegét elengedik – emlékeztetett.
Magyar Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy aki még a téli szünet előtt szeretné megkapni a Diákhitel1 teljes féléves összegét, ami 350 ezer forint, annak november 15-ig kell ezt igényelnie.