Tisztelt Hiteligénylő!

A hiteligénylés megkezdéséhez három fontos feltételnek kell teljesülnie. Kérjük előzetesen vizsgáld meg a lenti feltételek teljesülését, mert a felsorolt feltételek nélkül hiteligénylésedet nem tudjuk befogadni, illetve feldolgozni.

 • 18-55 év közötti életkor

A Képzési Hitelt 18. évesnél idősebbek és 55 évnél fiatalabbak igényelhetik. Amennyiben életkorod nem a 18-55 év közötti sávba esik, úgy hiteligénylésedet nem tudod benyújtani

 • Ügyfélkapus hozzáférés megléte

A Képzési Hitelek kizárólag online módon igényelhetők. Az igényléshez rendelkezned kell Ügyfélkapus hozzáféréssel. Amennyiben ez még nem áll rendelkezésedre, úgy kérjük a hiteligénylést megelőzően látogass el az ügyfélkapu oldalra (ugyfelkapu.gov.hu) és a „Regisztráció” gomb kiválasztása után kövesd az ott szereplő tennivalókat. Azt így megszerzett Ügyfélkapus elérés birtokában térj vissza a Diákhitel Direkt felületre és nyújtsd be a hiteligénylést !

 • A képzés kezdő dátuma

A finanszírozni kívánt képzés ellenőrzése a megfelelő központi adatbázisokra épülve történik, ezért a hiteligénylésedet csak a képzés első napját követően tudod benyújtani. Amennyiben a képzés kezdőnapja későbbi, mint az aktuális dátum, úgy kérjük, hogy a képzés kezdő napján vagy azt követően térj vissza a Diákhitel Direkt felületére és nyújtsd be a hiteligénylésed.

FONTOS!

Az igénylés során az alábbi dokumentumokra, illetve az ezekben a dokumentumokban szereplő adatokra lesz szükséged. Kérjük ezeket készítsd elő !

 1. személyazonosító okmány*
 2. lakcímkártya
 3. adókártya
 4. saját névre szóló bankszámla száma
 5. oktatási azonosító

* (személyazonosító igazolvány, útlevél, 2001. január 1-jét követően kiállított gépjárművezetői engedély, menekült/letelepedett vagy bevándorolt státuszt igazoló személyazonosító igazolvány, EGT állampolgár tartózkodási engedélye, állandó tartózkodást igazoló okmány)

Az alábbi dokumentumokra lesz  szükség, amelyeket a Diákhitel Direkt fiókba belépve, a Nyomtatványok menüpontban lehet megtenni:

 1. erkölcsi bizonyítvány (nyilvantarto.hu weboldal Szolgáltatások/Webes Ügysegéd szolgáltatásán keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követően igényelhető)

   

 2. köztartozásmentességet igazoló okirat (nav.gov.hu a Nyomtatványkitöltő Programok menüpontban – a programok részletes keresése felületen kiválasztott – IGAZOL elnevezésű nyomtatványon igényelhető)

 3. társadalombiztosítási jogviszony igazolás (neak.gov.hu oldal Lakosságnak menüpont Jogviszony és betegéletút lekérdezése alpontjába lépve a Biztosítási jogviszony menüpontban ügyfélkapus bejelentkezést követően igényelhető)

vagy felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszony igazolás (a képzését folytató felsőoktatási intézmény bocsájtja ki)

vagy hiteligényléskor gyermekek otthongondozási díjában vagy ápolási díjban részesül (fővárosi és megyei kormányhivatal járási vagy fővárosi kerületi hivatalának határozatát kell feltölteni)