Képzési hitel igénylése:

Tisztelt Hiteligénylő!

A hiteligénylés megkezdéséhez három fontos feltételnek kell teljesülnie. Kérjük előzetesen vizsgáld meg a lenti feltételek teljesülését, mert a felsorolt feltételek nélkül hiteligénylésedet nem tudjuk befogadni, illetve feldolgozni.

 • 18-55 év közötti életkor

A Képzési Hitelt 18. évesnél idősebbek és 55 évnél fiatalabbak igényelhetik. Amennyiben életkorod nem a 18-55 év közötti sávba esik, úgy hiteligénylésedet nem tudod benyújtani

 • Ügyfélkapus hozzáférés megléte

A Képzési Hitelek kizárólag online módon igényelhetők. Az igényléshez rendelkezned kell Ügyfélkapus hozzáféréssel. Amennyiben ez még nem áll rendelkezésedre, úgy kérjük a hiteligénylést megelőzően látogass el az ügyfélkapu oldalra (ugyfelkapu.gov.hu) és a „Regisztráció” gomb kiválasztása után kövesd az ott szereplő tennivalókat. Azt így megszerzett Ügyfélkapus elérés birtokában térj vissza a Diákhitel Direkt felületre és nyújtsd be a hiteligénylést !

 • A képzés kezdő dátuma

A finanszírozni kívánt képzés ellenőrzése a megfelelő központi adatbázisokra épülve történik, ezért a hiteligénylésedet csak a képzés első napját követően tudod benyújtani. Amennyiben a képzés kezdőnapja későbbi, mint az aktuális dátum, úgy kérjük, hogy a képzés kezdő napján vagy azt követően térj vissza a Diákhitel Direkt felületére és nyújtsd be a hiteligénylésed.

FONTOS!

Az igénylés során az alábbi dokumentumokra, illetve az ezekben a dokumentumokban szereplő adatokra lesz szükséged. Kérjük ezeket készítsd elő !

 1. személyazonosító okmány*
 2. lakcímkártya
 3. adókártya
 4. saját névre szóló bankszámla száma
 5. oktatási azonosító

* (személyazonosító igazolvány, útlevél, 2001. január 1-jét követően kiállított gépjárművezetői engedély, menekült/letelepedett vagy bevándorolt státuszt igazoló személyazonosító igazolvány, EGT állampolgár tartózkodási engedélye, állandó tartózkodást igazoló okmány)

Az alábbi dokumentumokra lesz  szükség, amelyeket a Diákhitel Direkt fiókba belépve, a Nyomtatványok menüpontban lehet megtenni:

 1. erkölcsi bizonyítvány (nyilvantarto.hu weboldal Szolgáltatások/Webes Ügysegéd szolgáltatásán keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követően igényelhető)

   

 2. a képzési díj 20%-ának megfelelő önerő befizetését igazoló okirat
 3. középfokú végzettséget igazoló dokumentum
 4. köztartozásmentességet igazoló okirat (nav.gov.hu a Nyomtatványkitöltő Programok menüpontban – a programok részletes keresése felületen kiválasztott – IGAZOL elnevezésű nyomtatványon igényelhető)

 5. társadalombiztosítási jogviszony igazolás (neak.gov.hu oldal Lakosságnak menüpont Jogviszony és betegéletút lekérdezése alpontjába lépve a Biztosítási jogviszony menüpontban ügyfélkapus bejelentkezést követően igényelhető)

vagy felsőoktatási intézményi hallgatói jogviszony-igazolás,

vagy a tanulói jogviszonyi-igazolás, 

vagy a felnőttképzési jogviszony-igazolás,

vagy hiteligényléskor gyermekek otthongondozási díjában vagy ápolási díjban részesül (fővárosi és megyei kormányhivatal járási vagy fővárosi kerületi hivatalának határozatát kell feltölteni)