Intézd az ügyeidet online a Diákhitel Direkten!

A Diákhitel Direkt segítségével számos műveletet otthonról, kényelmesen, számítógépen keresztül is elintézhetsz.

Diákhitel direkt
Online intézhető műveletek:

Hitelösszeg módosítás

 • A korábban igényelt összeget az önköltség mértékéig emelheted vagy akár csökkentheted.

Szüneteltetés vagy újraindítás

 • Kérheted a korábban szüneteltett folyósítás újraindítását, vagy éppen a folyósítás szüneteltetését az adott félévre. Ha szüneteltetsz, addig nem indul újra a folyósítás, amíg az erre vonatkozó igényt nem nyújtottad be, és fordítva – ha nem adsz be ilyen igényt, a rendszer örökíti a korábbi időszak beállítását a következő félévre is.

Adatváltoztatás

 • A személyes adatok és a képzési adatok változását, ideértve az új tanulói, vagy felnőttképzési jogviszony létesítését is kezdeményezheted a webes Diákhitel Direkten.

Elállás és szerződés felmondása

 • A szerződéskötést követő 14 napon belül – ha folyósításra még nem került sor – a hitelszerződést elállás útján megszüntetheted. A 14 nap elteltét követően, vagy 14 napon belül történő folyósítás esetén a szerződés megszüntetésére a hitelszerződés felmondásával van lehetőséged. Az elállást vagy a felmondást írásban teheted meg. A felmondás beérkezésétől számított 15. napon a Hitelszerződés megszűnik, és az addig felhalmozódott teljes tartozást (tőke, esetleges késedelmi kamat, költség) egy összegben, 8 napon belül kell kifizetned.

  Tudnivalók
  Mit kell tudnod a törlesztésről?

  Mikortól törlesztesz?

  A tanulói vagy felnőttképzési jogviszony megszűnését követő negyedik hónaptól kell elkezdened a törlesztést.

  Mekkora a törlesztőrészletem?

  A törlesztőrészletedet az igényléskor általad meghatározott futamidőnek megfelelően állapítjuk meg.

  Változik az összeg?

  Változhat, amennyiben változik a kamat vagy csökken a tartozásod. Az adott időszakban érvényes kamatnak megfelelően az igényléskor megadott futamidőből még hátralévő időszakra állapítjuk meg a törlesztőrészletet. De nem Neked kell számolgatnod, a törlesztőrészletről mi értesítünk majd.

  Hogyan törleszthetsz?

  A havi törlesztést, illetve az előtörlesztést fizetheted banki utalással a 10032000-01800250-00000000 számlaszámra, vagy online bankkártyás fizetéssel. A szerződésszámot minden esetben szükséges a közlemény rovatban feltüntetned!

  Mi a törlesztési határidő?

  A törlesztőrészletnek minden hónap 12. napjáig kell megérkeznie.

  Mikor lehet előtörleszteni?

  Előtörlesztésre bármikor díjmentesen van lehetőséged. Az előtörlesztés lehet rendszeres és lehet eseti is. Használd a megszokott számlaszámot (10032000-01800250-00000000) és ne felejtsd el feltüntetni a szerződésszámot a közlemény rovatban.

  Kedvezmények
  Családtámogatási kedvezmények!

  Ha később, a hitelfelvételt követően gyermeked születik, vagy örökbe fogadsz, kedvezményekkel könnyítjük meg diákhiteled visszafizetését:

  1 gyermek esetében:

 • Kérheted a törlesztési kötelezettség szüneteltetését.*
 • 2 gyermek esetében:

 • Kérheted a törlesztési kötelezettség szüneteltetését.*
 • Az anyák esetében elengedjük a tartozás felét (ha több diákhitel szerződésed van, az általad választott szerződésre nézve).
 • 3 gyermek esetében:

 • Kérheted a törlesztési kötelezettség szüneteltetését.*
 • Az anyák esetében elengedjük a teljes tartozást (ha több diákhitel szerződésed van, az általad választott szerződésre nézve)./li>

 • *A várandósság 91. napjától.