Rólunk

Küldetésünk

Társaságunk 2001-es megalapítása óta töretlenül hiszünk abban, hogy úgy az ország gyarapodásának és versenyképeségének, mint az egyének boldogulásának egyik legfontosabb záloga a kiművelt emberfő, a korszerű és magas szintű tudás megszerzése.
Ennek elősegítése érdekében célunk közel 20 éve változatlan: elősegíteni a társadalmi mobilitást azzal, hogy Társaságunk kedvezményes pénzügyi megoldásokkal anyagi helyzetüktől függetlenül minden fiatal számára esélyt ad a felsőoktatásban való részvételre.

A diákhitel termékek kialakításakor olyan pénzügyi termékek megalkotása volt a célunk, melyek:

  • univerzálisak, azaz minden felsőoktatásban részt vevő számára azonos feltételekkel igénybe vehetők,

  • igényelhető összegükkel már jelentős segítséget biztosítanak az egyetemisták, főiskolások megélhetési, illetve tanulmányi költségeihez,

  • egyedülálló, jövedelemarányos törlesztési módjukkal garantálják azt, hogy a hitelt felvevők törlesztési terhei mindvégig vállalható szinten maradnak és a hitelek visszafizetése problémamentesen megtörténik

Húsz éves működésünk eredményeképpen Társaságunk mára mélyen beágyazódott a magyar felsőoktatásba. Munkatársaink sokéves tapasztalata és magas szintű szaktudása, hatékonyságra törekvő és ügyfélorientált megoldásaink biztosítják a stabil és társadalmilag hasznos működést.
Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar diákhitelezés európai összevetésben is kiemelkedőnek és példaértékűnek tartott megoldással szolgálja a magyar felsőoktatást.

Havelda Balázs
Pénzügyi vezérigazgató-helyettes

1980-banszületett, a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett okleveles közgazdász diplomát Pénzügyi befektetéselemző és kockázatkezelő szakirányon, köztársasági ösztöndíjas hallgatóként. Pályakezdőként a Diákhitel Központnál helyezkedett el finanszírozási munkatársként, majd a Citibanknál portfolió menedzserként. 2005-től újra a Diákhitel Központnál töltött be egyre bővülő feladatköröket, 2008-tól Treasury osztályvezetőként, 2011-től Tervezési, kontrolling és forrásgazdálkodási igazgatóként dolgozott, majd 2014. novemberétől a Diákhitel Központ Zrt. pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Irányítása alá tartozik a Társaság treasury, kontrolling-BI, pénzügy-számviteli, hitelkockázat modellezési és beszerzés-létesítménygazdálkodási területe. Felsőfokú közgazdasági szakmai angol és középfokú közgazdasági szakmai német nyelvvizsgával rendelkezik. Nős, két gyermek édesapja.

Chornitzer Péter
Üzleti vezérigazgató-helyettes

1994-ben diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy, illetve vállalatértékelés-vállalatfinanszírozás szakirányán. Pályafutása elején különböző pénzintézetekben (Dunabank, ING Bank, ABN-AMRO Bank) töltött be kontrolling vezetői pozíciókat, majd 2001-től a Postabank, illetve az azt megvásárló Erste Bank lakossági termékfejlesztési vezetőjeként dolgozott. 2005-ben cégtársaival létrehozta a banki üzleti tanácsadásra specializálódott Scale Consulting Kft.-t, majd annak PwC Magyarország által történt megvásárlását követően 2013-ig a PwC senior managereként dolgozott nemzetközi tanácsadási projekteken. 2014 januárjában csatlakozott az MFB Bankhoz, ahol először vezérigazgatói tanácsadóként majd a Termékmenedzsment Igazgatóság igazgatójaként tevékenykedett.
2017. márciusától a Diákhitel Központ Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese. Irányítása alá tartozik a Társaság hitelezési, marketing, termékfejlesztési, ügyfélszolgálati és dokumentumkezelési területe.
Angol és francia nyelvtudással rendelkezik. Nős, két gyermek édesapja.

Igazgatóság és Felügyelőbizottság

Dr. Benkő Tamás János

Igazgatóság elnöke

Dr. Magyar Péter

Vezérigazgató, igazgatósági tag

dr. Borsa Melinda

Igazgatóság tagja

Zátrok Ildikó

Igazgatóság tagja

Gyutai Csaba

Igazgatóság tagja

Szász Attila

a Felügyelőbizottság elnöke

Pősze Lajos

Felügyelőbizottság tagja

Tölgyesi Krisztina

Felügyelőbizottság tagja

Dr. Rácz Ferenc

Felügyelőbizottság tagja

Társadalmi hozzájárulás

Működési irányelvek

Esélyteremtés

  • A Diákhitel Központ célja, hogy a felsőoktatás mindenki számára hozzáférhetővé váljon, ezzel pedig növekedjen a társadalmi mobilitás. Küldetésünknek tekintjük, hogy minden ambiciózus és tehetséges fiatal részt vehessen a számára legmegfelelőbb képzésben, függetlenül attól, hogy milyenek a saját vagy családjának anyagi lehetőségei.

Univerzalitás

  • A diákhotel megalkotásakor fontos szempont volt, hogy az bárki számára azonos feltételekkel hozzáférhető és szabadon felhasználható legyen, és ez a gyakorlatban is megvalósuljon: azaz a hallgatók ne csak egyformán jogosultak legyenek, de egyforma lehetőséggel élhessenek is a hitellehetőséggel. Ennek biztosításához elengedhetetlen volt egy olyan törlesztési rendszer kidolgozása, amely vállalható kötelezettséget jelent a munka világába kilépő fiataloknak.

A felsőoktatás közvetett finanszírozása

  • Kiegészítő pénzügyi forrás biztosításán keresztül járulunk hozzá az általánosan hozzáférhető, tömeges és minőségi felsőoktatás fenntarthatóságához.

A Diákhitel Központ az alaptevékenységén túlmutatóan is felelős társadalmi szereplőként működik.

A pénzügyi kultúra javítása

  • Aktívan dolgozunk azon, hogy javítsuk a fiatalok pénzügyi kultúráját és bővítsük pénzügyi ismereteiket. E szerepvállalásunkhoz kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Bankkal és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével együttműködve 2008 szeptemberében létrehoztuk a Tudatos Pénzügyekért Alapítványt. Az Alapítvány megnevezése 2010. márciustól Pénziránytű Alapítvány.

Környezetvédelem

  • A Társaság a működéséből adódó környezeti terhelés mérséklésére törekszik. A tevékenysége során felhalmozott papír- illetve elektronikai hulladék újrahasznosításáról partnercégeink gondoskodnak rendszeresen.