2023. augusztus 23.

Túlélési tippek elsőéves egyetemistáknak

Az egyetem elkezdése nem csak izgalmas, de egyben kihívásokkal teli időszakot is jelent. Új emberek, környezet és élmények várnak rád, melyek megváltoztatják az életed! Íme néhány hasznos tipp, melyek segítenek beilleszkedni és sikeresen navigálni a továbbtanulás útján!

  • Fontos, hogy légy tisztában a kreditek szerepével. Ismerd meg az egyetem kreditrendszerét és annak működését!
  • Az előadások az egyetemi tananyag alapjai, ezért igyekezz rendszeresen bejárni!
  • A szemináriumok és gyakorlatok interaktív tanulási lehetőséget kínálnak. Vegyél részt aktívan ezeken az órákon, mert így jobban megértheted az adott anyagot!
  • Ha nehézségekbe ütközöl, ne félj segítséget kérni! Az egyetemeken rengeteg támogatás áll rendelkezésre, mint például tanácsadás, mentori programok.
  • Légy részese az egyetemi közösségi életnek, csatlakozz diákszervezetekhez vagy klubokhoz! Ez nem csak barátokat és élményeket hoz számodra, hanem segít a kapcsolatépítésben is!

A felsoroltak mellett azonban fontos a megfelelő pénzügyi terv készítése. Vedd figyelembe az egyetemi évek során felmerülő kiadásokat és a lehetséges bevételeket, mint például ösztöndíjak, munkalehetőségek vagy a diákhitel.

Ötletek tandíjra? Segítünk!

Az egyetem finanszírozása anyagilag megterhelő lehet. A munka, tanulás mellett szuper lehetőség, hiszen sokan vállalnak részmunkaidős állást vagy diákmunkát ebben az időszakban. Azonban van más megoldás is a felsőoktatás finanszírozására!

  • A szabadfelhasználású Diákhitel1, mely segít, hogy a nem várt kiadások ne okozzanak számodra álmatlan éjszakát. Az így megigényelt összegből kényelmesen ki tudod fizetni a lakhatásod, a tanuláshoz szükséges technikai eszközöket, valamint a szabadidős tevékenységeket.
  • A tandíj finanszírozása a gond? Ne aggódj! A Diákhitel2 kamatmentes kölcsönt nyújt, mely az önköltséges képzések díját fedezi. Mivel kamatmentes, így csak annyit kell visszafizetned, amennyi hitelt igényeltél! A törlesztés miatt sem kell aggódnod, hiszen elég a hallgatói jogviszonyod megszűnése után megkezdened!

A legjobb hitel a Diákhitel, mivel nincs apróbetűs rész és rejtett költségek!

További információk a Diákhitelről és igényléséről: