2022. december 29.

Hatalmas segítség a diákhiteles édesanyáknak

A Kormány családpolitikai intézkedéseinek köszönhetően 2023. január 1-től tovább bővül a diákhitelek esetében a gyermektámogatási kedvezmény feltételrendszere. Ennek alapján már egy gyermek esetén is jár a 100% gyermektámogatás, ha a hitelfelvevő nő a 30. életéve betöltéséig, a tanulmányai alatt vagy oklevélszerzést követő 2 éven belül szül, vagy fogad örökbe gyermeket.

Az új módosítás kimondja, ha a 30. életévét be nem töltött hitelfelvevő hölgynek a felsőoktatási tanulmányai alatt, vagy azok sikeres befejezését (az oklevél megszerzését) követő két éven belül, 2023. január 1-ét követően gyermeke születik, vagy gyermeket fogad örökbe, a fennálló hallgatói hiteltartozása 100%-át elengedi a Diákhitel Központ.

A gyermektámogatás iránti kérelmet – a Diákhitel szervezet által e célra szerkesztett nyomtatványon – a gyermek születését, vagy örökbefogadott gyermek esetén az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását követő 60 napon belül kell benyújtania a családtámogatási kedvezményt igénylő édesanyának.