Így tudsz a legkönnyebben Diákhitelt igényelni

  • Válaszd ki az intézményedet!
  • Jelentkezz be a Neptun rendszerbe!
  • Az Ügyintézés menüpontban válaszd a Diákhitel igénylése lehetőséget!
Ha a Neptun rendszer nem érhető el a Diákhitel Direkt felületen is el tudod indítani az igénylést.

IGÉNYLÉSED SZEMÉLYES LEADÁSA ESETÉN AZ ALÁBBI OKMÁNYOK, ADATOK MINDENKÉPPEN LEGYENEK NÁLAD:

Igénylésed személyes leadása esetén az alábbi okmányok, adatok mindenképpen legyenek Nálad:

  • személyazonosító okmány (személyazonosító igazolvány, útlevél, 2001. január 1-jét követően kiállított gépjárművezetői engedély, menekült/letelepedett vagy bevándorolt státuszt igazoló személyazonosító igazolvány, EGT állampolgár tartózkodási engedélye,- tartózkodást igazoló okmány)

  • lakcímkártya

  • adókártya

  • hallgatói azonosító

Ügyfélszolgálatunkra érkezve és amennyiben lehetőséged van rá, készíts elő minden dokumentumot, mely a hiteligényléshez szükséges, ezzel is segítve a gyorsabb ügyintézést. Javasoljuk használd a gyors, kényelmes és egyszerű, személyes megjelenés nélküli hiteligénylés lehetőségét. Az igénylés a Diákhitel Direktről, és a felsőoktatási intézmények tanulmányi rendszereiből indítható.

További információk

Kedvezményes Diákhitel Számla

Költségeid csökkentése érdekében 2023 júliusától kedvezményes számlavezetési szolgáltatás érhető el Diákhitel Számla néven, melyet együttműködő banki partnereink, az Erste Bank, Gránit Bank, MBH Bank és OTP Bank biztosítanak számodra.

Ettől az időponttól kezdve azoknak a hallgatóknak, akik új Diákhitel1 szerződést kötnek, a Diákhitel Központ már csak a hiteligénylő által kiválasztott pénzintézetnél vezetett kedvezményes Diákhitel Számlára utalja az összeget.

Azok az ügyfeleink, akik korábban már igényelték Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Képzési Hitel termékünket, és diákhitelük még folyósítási szakaszban van, szintén lehetőségük van partnereinknél kedvezményes számlacsomagra áttérni.

A hiteligénylés alapján a Diákhitel Központ a hallgatói jogviszonyánod fennállására vonatkozó ellenőrzést végez (az őszi szemeszterben szeptember 1-jét; a tavaszi szemeszterben február 1-jét követően) és azt követően adja át személyes és elérhetőségi adataidat az általad kiválasztott Bank részére, kedvezményes Diákhitel Számla megnyitása érdekében. A kiválasztott bank a megadott elérhetőségen keres fel a számlanyitással kapcsolatban.

Együttműködő banki partnereink: