Diákhitel Központ

Küldetésünk

Társaságunk 2001-es megalapítása óta töretlenül hiszünk abban, hogy úgy az ország gyarapodásának és versenyképeségének, mint az egyének boldogulásának egyik legfontosabb záloga a kiművelt emberfő, a korszerű és magas szintű tudás, szaktudás megszerzése. Ennek elősegítése érdekében célunk a kezdetek óta változatlan: elősegíteni a társadalmi mobilitást azzal, hogy Társaságunk kedvezményes pénzügyi megoldásokkal anyagi helyzetüktől függetlenül minden tanulni vágyó számára esélyt ad a felsőoktatásban, szak- és felnőttképzésben való részvételre.

Termékeink kialakításakor olyan pénzügyi megoldás volt a célunk, mely:

 • univerzális, azaz minden felsőoktatásban, szak- és felnőttképzésben részt vevő számára azonos feltételekkel vehetők igénybe,

 • igényelhető összegükkel már jelentős segítséget biztosítanak az egyetemisták, főiskolások, szak- és felnőttképzésben tanulók megélhetési, illetve tanulmányi költségeihez,

 • egyedülálló, törlesztési feltételeikkel garantálják azt, hogy a hitelt felvevők törlesztési terhei mindvégig vállalható szinten maradnak és a hitelek visszafizetése problémamentesen megtörténik

Húsz éves fennállásunk óta munkatársaink sokéves tapasztalata és magas szintű szaktudása, hatékonyságra törekvő és ügyfélorientált megoldásai biztosítják a stabil és társadalmilag hasznos működést. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar diák-, szak- és felnőttképzés hitelezése európai összevetésben is kiemelkedőnek és példaértékűnek tartott megoldással szolgálja a magyar társadalmat.

rólunk

Vezetőség

dr. Rákossy Balázs

Vezérigazgató

1971-ben született Pécsett. 1995-ben jogi diplomát szerzett a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán. 1995-től 1998-ig ügyvédjelöltként dolgozott, ezalatt 1996-ban a Maastricht Egyetemen, majd 1997-ben az Oxfordi Egyetemen (University College) szerzett LL.M fokozatot. 1998-ban ügyvédi szakvizsgát tett. 2002-ben az Európai Unió Bizottsága Magyarországi Delegációjának vezető jogtanácsosa lett, majd 2004-től a Pfizer Magyarország, 2006-tól pedig Pfizer brüsszeli Közép- és Kelet-Európai Régióközpont jogi igazgatója volt. 2008-ban rövid ideig a British American Tobacco Magyarország jogi igazgatója volt, majd a MOL Nyrt. magyarországi vezető jogtanácsosa lett. 2010 és 2014 között Varga Mihály kabinetfőnöke, aki előbb Miniszterelnökséget vezető államtitkár, 2012-től egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter, 2013-tól pedig nemzetgazdasági miniszter volt. Rákossy 2014-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium, majd 2018 májusában a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára lett. 2018-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tőkepiaci és bank szakjogász oklevelet szerzett. Angol, német, francia és orosz nyelven beszél.

Havelda Balázs

Pénzügyi vezérigazgató-helyettes

1980-ban született, a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett okleveles közgazdász diplomát Pénzügyi befektetéselemző és kockázatkezelő szakirányon, köztársasági ösztöndíjas hallgatóként. Pályakezdőként a Diákhitel Központnál helyezkedett el finanszírozási munkatársként, majd a Citibanknál portfolió menedzserként. 2005-től újra a Diákhitel Központnál töltött be egyre bővülő feladatköröket, 2008-tól Treasury osztályvezetőként, 2011-től Tervezési, kontrolling és forrásgazdálkodási igazgatóként dolgozott, majd 2014. novemberétől a Diákhitel Központ Zrt. pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

Irányítása alá tartozik a Társaság treasury, kontrolling-BI, pénzügy-számviteli, hitelkockázat modellezési és beszerzés-létesítménygazdálkodási területe. Felsőfokú közgazdasági szakmai angol és középfokú közgazdasági szakmai német nyelvvizsgával rendelkezik. Családos, két gyermek édesapja.

Chornitzer Péter

Üzleti vezérigazgató-helyettes

1994-ben diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy, illetve vállalatértékelés-vállalatfinanszírozás szakirányán. Pályafutása elején különböző pénzintézetekben (Dunabank, ING Bank, ABN-AMRO Bank) töltött be kontrolling vezetői pozíciókat, majd 2001-től a Postabank, illetve az azt megvásárló Erste Bank lakossági termékfejlesztési vezetőjeként dolgozott. 2005-ben cégtársaival létrehozta a banki üzleti tanácsadásra specializálódott Scale Consulting Kft.-t, majd annak PwC Magyarország által történt megvásárlását követően 2013-ig a PwC senior managereként dolgozott nemzetközi tanácsadási projekteken. 2014 januárjában csatlakozott az MFB Bankhoz, ahol először vezérigazgatói tanácsadóként majd a Termékmenedzsment Igazgatóság igazgatójaként tevékenykedett. 2017. márciusától a Diákhitel Központ Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese. Irányítása alá tartozik a Társaság hitelezési, marketing, termékfejlesztési, ügyfélszolgálati és dokumentumkezelési területe. Angol és francia nyelvtudással rendelkezik. Nős, két gyermek édesapja.

további munkatársunk

Igazgatóság és Felügyelőbizottság

 • Tuli Tamás
  Igazgatóság elnöke

 • dr. Borsa Melinda
  Igazgatóság tagja

 • Gyutai Csaba
  Igazgatóság tagja

 • dr. Rákossy Balázs
  Igazgatóság tagja

 • dr. Bagdy Gábor
  Igazgatóság tagja

 • dr. Benkő Tamás János
  a Felügyelőbizottság elnöke

 • Pál Adrienn
  Felügyelőbizottság tagja

 • dr. Kern Andrea
  Felügyelőbizottság tagja

 • Babos Piroska
  Felügyelőbizottság tagja

 • Vojnits Tamás
  Felügyelőbizottság tagja

társadalmi hozzájárulás

Működési irányelvek

A Diákhitel Központ az alaptevékenységén túlmutatóan is felelős társadalmi szereplőként működik.

Esélyteremtés

A Diákhitel Központ célja, hogy a felsőoktatás mindenki számára hozzáférhetővé váljon, ezzel pedig növekedjen a társadalmi mobilitás. Küldetésünknek tekintjük, hogy mindenki, aki ambiciózus és tehetséges részt vehessen a számára legmegfelelőbb képzésben, függetlenül attól, hogy milyenek a saját vagy családjának anyagi lehetőségei.

Univerzalitás

Termékeink megalkotásakor fontos szempont volt, hogy az bárki számára azonos feltételekkel hozzáférhető és szabadon felhasználható legyen, és ez a gyakorlatban is megvalósuljon: azaz a hitellel élni vágyók ne csak egyformán jogosultak legyenek, de egyforma lehetőséggel élhessenek is a hitellehetőséggel. Ennek biztosításához elengedhetetlen volt egy olyan törlesztési rendszer kidolgozása, amely vállalható kötelezettséget jelent a munka világában is.

A felsőoktatás közvetett finanszírozása

Kiegészítő pénzügyi forrás biztosításán keresztül járulunk hozzá az általánosan hozzáférhető, tömeges és minőségi oktatás fenntarthatóságához.

A pénzügyi kultúra javítása

Aktívan dolgozunk azon, hogy javítsuk a fiatalok pénzügyi kultúráját és bővítsük pénzügyi ismereteiket. E szerepvállalásunkhoz kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Bankkal és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével együttműködve 2008 szeptemberében létrehoztuk a Tudatos Pénzügyekért Alapítványt. Az Alapítvány megnevezése 2010. márciustól Pénziránytű Alapítvány.

Környezetvédelem

A Társaság a működéséből adódó környezeti terhelés mérséklésére törekszik. A tevékenysége során felhalmozott papír- illetve elektronikai hulladék újrahasznosításáról partnercégeink gondoskodnak rendszeresen.

további információk

Cégtörténetünk

Kérjük tekintse meg cégtörténetünket is, melyet évekre bontottunk a könnyebb áttekinthetőség miatt! Kattintson az alábbi gombra!