rólunk

Küldetésünk

Társaságunk 2001-es megalapítása óta töretlenül hiszünk abban, hogy úgy az ország gyarapodásának és versenyképeségének, mint az egyének boldogulásának egyik legfontosabb záloga a kiművelt emberfő, a korszerű és magas szintű tudás, szaktudás megszerzése. Ennek elősegítése érdekében célunk a kezdetek óta változatlan: elősegíteni a társadalmi mobilitást azzal, hogy Társaságunk kedvezményes pénzügyi megoldásokkal anyagi helyzetüktől függetlenül minden tanulni vágyó számára esélyt ad a felsőoktatásban, szak- és felnőttképzésben való részvételre.

Termékeink kialakításakor olyan pénzügyi megoldás volt a célunk, mely:

univerzális, azaz minden felsőoktatásban, szak- és felnőttképzésben részt vevő számára azonos feltételekkel vehetők igénybe,
igényelhető összegükkel már jelentős segítséget biztosítanak az egyetemisták, főiskolások, szak- és felnőttképzésben tanulók megélhetési, illetve tanulmányi költségeihez,
egyedülálló, törlesztési feltételeikkel garantálják azt, hogy a hitelt felvevők törlesztési terhei mindvégig vállalható szinten maradnak és a hitelek visszafizetése problémamentesen megtörténik

Húsz éves fennállásunk óta munkatársaink sokéves tapasztalata és magas szintű szaktudása, hatékonyságra törekvő és ügyfélorientált megoldásai biztosítják a stabil és társadalmilag hasznos működést. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar diák-, szak- és felnőttképzés hitelezése európai összevetésben is kiemelkedőnek és példaértékűnek tartott megoldással szolgálja a magyar társadalmat.

rólunk

Vezetőség

dr. Rákossy Balázs
Vezérigazgató
1971-ben született Pécsett. 1995-ben jogi diplomát szerzett a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán. 1995-től 1998-ig ügyvédjelöltként dolgozott, ezalatt 1996-ban a Maastricht Egyetemen, majd 1997-ben az Oxfordi Egyetemen (University College) szerzett LL.M fokozatot. 1998-ban ügyvédi szakvizsgát tett. 2002-ben az Európai Unió Bizottsága Magyarországi Delegációjának vezető jogtanácsosa lett, majd 2004-től a Pfizer Magyarország, 2006-tól pedig Pfizer brüsszeli Közép- és Kelet-Európai Régióközpont jogi igazgatója volt. 2008-ban rövid ideig a British American Tobacco Magyarország jogi igazgatója volt, majd a MOL Nyrt. magyarországi vezető jogtanácsosa lett. 2010 és 2014 között Varga Mihály kabinetfőnöke, aki előbb Miniszterelnökséget vezető államtitkár, 2012-től egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter, 2013-tól pedig nemzetgazdasági miniszter volt. Rákossy 2014-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium, majd 2018 májusában a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára lett. 2018-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tőkepiaci és bank szakjogász oklevelet szerzett. Angol, német, francia és orosz nyelven beszél.
Havelda Balázs
Pénzügyi vezérigazgató-helyettes
1980-ban született, a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett okleveles közgazdász diplomát Pénzügyi befektetéselemző és kockázatkezelő szakirányon, köztársasági ösztöndíjas hallgatóként. Pályakezdőként a Diákhitel Központnál helyezkedett el finanszírozási munkatársként, majd a Citibanknál portfolió menedzserként. 2005-től újra a Diákhitel Központnál töltött be egyre bővülő feladatköröket, 2008-tól Treasury osztályvezetőként, 2011-től Tervezési, kontrolling és forrásgazdálkodási igazgatóként dolgozott, majd 2014. novemberétől a Diákhitel Központ Zrt. pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Irányítása alá tartozik a Társaság treasury, kontrolling-BI, pénzügy-számviteli, hitelkockázat modellezési és beszerzés-létesítménygazdálkodási területe. Felsőfokú közgazdasági szakmai angol és középfokú közgazdasági szakmai német nyelvvizsgával rendelkezik. Családos, két gyermek édesapja.
Chornitzer Péter
Üzleti vezérigazgató-helyettes
1994-ben diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy, illetve vállalatértékelés-vállalatfinanszírozás szakirányán. Pályafutása elején különböző pénzintézetekben (Dunabank, ING Bank, ABN-AMRO Bank) töltött be kontrolling vezetői pozíciókat, majd 2001-től a Postabank, illetve az azt megvásárló Erste Bank lakossági termékfejlesztési vezetőjeként dolgozott. 2005-ben cégtársaival létrehozta a banki üzleti tanácsadásra specializálódott Scale Consulting Kft.-t, majd annak PwC Magyarország által történt megvásárlását követően 2013-ig a PwC senior managereként dolgozott nemzetközi tanácsadási projekteken. 2014 januárjában csatlakozott az MFB Bankhoz, ahol először vezérigazgatói tanácsadóként majd a Termékmenedzsment Igazgatóság igazgatójaként tevékenykedett.
2017. márciusától a Diákhitel Központ Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese. Irányítása alá tartozik a Társaság hitelezési, marketing, termékfejlesztési, ügyfélszolgálati és dokumentumkezelési területe.
Angol és francia nyelvtudással rendelkezik. Nős, két gyermek édesapja.

Igazgatóság és Felügyelőbizottság

Zátrok Ildikó Edit

Igazgatóság elnöke
dr. Borsa Melinda

Igazgatóság tagja
Gyutai Csaba

Igazgatóság tagja
dr. Rákossy Balázs

Igazgatóság tagja

dr. Bagdy Gábor

Igazgatóság tagja

dr. Benkő Tamás János

a Felügyelőbizottság elnöke

Pál Adrienn

Felügyelőbizottság tagja

dr. Kern Andrea

Felügyelőbizottság tagja

Fenyvesi Csaba Gábor

Felügyelőbizottság tagja
Babos Piroska

Felügyelőbizottság tagja

társadalmi hozzájárulás

Működési irányelvek

Esélyteremtés

A Diákhitel Központ célja, hogy a felsőoktatás mindenki számára hozzáférhetővé váljon, ezzel pedig növekedjen a társadalmi mobilitás. Küldetésünknek tekintjük, hogy mindenki, aki ambiciózus és tehetséges részt vehessen a számára legmegfelelőbb képzésben, függetlenül attól, hogy milyenek a saját vagy családjának anyagi lehetőségei.

Univerzalitás

Termékeink megalkotásakor fontos szempont volt, hogy az bárki számára azonos feltételekkel hozzáférhető és szabadon felhasználható legyen, és ez a gyakorlatban is megvalósuljon: azaz a hitellel élni vágyók ne csak egyformán jogosultak legyenek, de egyforma lehetőséggel élhessenek is a hitellehetőséggel. Ennek biztosításához elengedhetetlen volt egy olyan törlesztési rendszer kidolgozása, amely vállalható kötelezettséget jelent a munka világában is.

A felsőoktatás közvetett finanszírozása

Kiegészítő pénzügyi forrás biztosításán keresztül járulunk hozzá az általánosan hozzáférhető, tömeges és minőségi oktatás fenntarthatóságához.
A Diákhitel Központ az alaptevékenységén túlmutatóan is felelős társadalmi szereplőként működik.

A pénzügyi kultúra javítása

Aktívan dolgozunk azon, hogy javítsuk a fiatalok pénzügyi kultúráját és bővítsük pénzügyi ismereteiket. E szerepvállalásunkhoz kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Bankkal és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével együttműködve 2008 szeptemberében létrehoztuk a Tudatos Pénzügyekért Alapítványt. Az Alapítvány megnevezése 2010. márciustól Pénziránytű Alapítvány.

Környezetvédelem

A Társaság a működéséből adódó környezeti terhelés mérséklésére törekszik. A tevékenysége során felhalmozott papír- illetve elektronikai hulladék újrahasznosításáról partnercégeink gondoskodnak rendszeresen.