2022. szeptember 15.

Még két hétig igényelhető a Diákhitel Plusz

A szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Plusz 2022. szeptember 30-ig igényelhető. A pandémia miatt bevezetett, az átmeneti pénzügyi nehézséggel szembenéző hallgatók megsegítését szolgáló termék óriási népszerűségnek örvend a hallgatók körében.

Továbbra is jelentős az érdeklődés a Diákhitel Plusz iránt, amely rendkívül népszerű termék, bevezetése óta már több mint 58 ezren igényelték.

A Diákhitel Plusz teljesen kamatmentes és szabad felhasználású termék, melyet minden 55. évét be nem töltött, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató igényelhet maximum félmillió forint összegig. A kiválasztott összeget a Diákhitel Központ egy összegben folyósítja az igénylő bankszámlájára, melyet egy év türelmi idő után, maximum 5 éven belül kell visszafizetni.

Felméréseink jól mutatják, hogy a Diákhitel Plusz hozzájárult ahhoz, hogy a koronavírus-járvány miatt átmenetileg romló munkaerőpiaci környezetben, illetve a jelenlegi háborús gazdasági helyzetben ne nőjön azon hallgatók száma, akik esetleges pénzügyi nehézségek miatt a felsőoktatási tanulmányaik felfüggesztésére vagy elhalasztására kényszerülnek.