DIÁKHITEL INFORMÁCIÓK

Minden, amit a törlesztésről tudni érdemes!

Összegyűjtöttük számodra az összes tudnivalót arról, hogyan kell diákhitelt törleszteni. Az olvass tovább gombra kattintva részletesen kifejtjük a tudnivalókat.

Mikor és hogyan kapsz értesítést a következő évi törlesztőrészlet összegéről?
A következő évi törlesztőrészletről szóló tájékoztató levelet évente egyszer küldjük meg részedre. Hogy tudd a helyes összeget fontos, hogy elérhetőségi adataid mindig naprakészek legyenek rendszerünkben, azaz aktualizáld azokat egy esetleges változást követően.
Olvass tovább


Mikor kapod meg az éves egyenlegértesítőt?
Az éves egyenlegértesítőt általában januárban továbbítjuk számodra. Ha rendelkezel Diákhitel Direkt fiókkal, akkor online, ha nem, akkor postai úton küldjük. Ha még nem rendelkezel Diákhitel Direkt fiókkal javasoljuk, hogy regisztrálj rá, segítségével sokkal könnyebben kapcsolatba tudunk kerülni egymással!
Olvass tovább


Hogyan változik a törlesztőrészlet összege?
A törlesztőrészlet összege évente változik. Ennek oka, hogy a fizetendő részlet az első két évben az előző év október 31-én érvényes bruttó minimálbér alapján, a harmadik évtől pedig a két évvel korábbi bruttó jövedelmed alapján kerül meghatározásra.
Olvass tovább


Van lehetőség többet törleszteni, mint az előírt kötelező törlesztőrészlet?
Igen. Ha megélhetési költségeid és megtakarítási terveid mérlegelve arra jutottál, hogy a kötelező törlesztőrészletnél magasabb összeget is tudsz utalni, csupán annyi a teendőd, hogy a megadott számlaszámra átutalod a magasabb összeget.
Olvass tovább


Mikor és hogyan keletkezhet hátralék?
A kötelező törlesztőrészlet beérkezési határideje minden hónap 12. napja. Ez azt jelenti, hogy az adott összegnek a jelzett időpontig meg kell érkeznie számlánkra. Abban az esetben, ha ez nem teljesül, akkor a törlesztőrészlet összege már másnap hátralékként fog mutatkozni.
Olvass tovább


Milyen következményekkel járhat a hátralék felhalmozódása?
A törlesztés elmaradása esetén késedelmi kamat halmozódhat fel, és az általános hitelintézeti gyakorlathoz képest ugyan később, de végül itt is sor kerülhet a szerződés felmondására.
Olvass tovább


Hogyan működik a Diákhitel Plusz törlesztése
A Diákhitel Plusz törlesztése más, mint a Diákhitel1 vagy Diákhitel2 termékeké. A törlesztőrészlet összege fix és attól függ, hogy milyen hosszú törlesztési periódust választottál.
Olvass tovább


Számít a véleményed!
Ha még nem tetted, kérjük, szánj ránk 1 percet és értékeld, mennyire vagy elégedett a törlesztési információkkal kapcsolatban.

Kérjük, engedélyezd a JavaScripteket a böngésződben, hogy ezt az űrlapot megfelelően használhasd!
Mennyire találtad könnyen értelmezhetőnek a levél szövegezését?
Mennyire találtad hasznosnak a levélben található információkat?
Kérjük, hogy röviden írd le, szerinted hogyan tudnánk fejleszteni az információ-átadást